Δυναμικό ξεκίνημα για τη «Δημιουργική Συνεργασία Επιδαύρου»: ανακοίνωση 60 υποψηφίων Συμβούλων(φώτο) .

0

Ηχηρό παρών από εκατοντάδες πολίτες που ζητούν μία νέα εποχή στον Δήμο Επιδαύρου.

Γιάννης Σαρρής: «Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε και να ενώσουμε, αλλά κυρίως για να βάλουμε ένα τέλος στο πρόχειρο, στο μέτριο στην πρακτική των απευθείας αναθέσεων».

Ηχηρό «παρών» έδωσαν εκατοντάδες πολίτες του Δήμου Επιδαύρου, στην εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Γιάννη Σαρρή για Δήμαρχος Επιδαύρου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουλίου στο Λυγουριό. Τα κεντρικά συνθήματα «Ενωμένοι με σχέδιο και τόλμη για τον Δήμο που μας αξίζει» και «Ισόρροπη ανάπτυξη για όλους», ενθουσίασαν το παρευρισκόμενους με τον αρχιτέκτονα- μηχανικό και πρώην Περιφερειακό Σύμβουλο Αργολίδας, Γιάννη Σαρρή, να κάνει σαφές πως «Τώρα μπορούμε».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Ανδριανός, ο πρώην Δήμαρχος Καλλικρατικού Δήμου Επιδαύρου, κ.Κωνσταντίνος Γκάτζιος, ο κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, πρώην Δήμαρχος Καποδιαστριακού Δήμου Ασκληπιείου, καθώς και ο κ. Βασίλης Σιδέρης, Περιφερειακός Σύμβουλος– Πρόεδρος ΕΠΣΑ.

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Σαρρής, αναφέρθηκε με επιχειρήματα στους λόγους για τους οποίους η νυν δημοτική αρχή έχει αποτύχει να κάνει έργο «μετρήσιμο, ορατό και για όλους», κατήγγειλε την νοοτροπία που τη διέπει, «μια νοοτροπία του πρόχειρου και του μέτριου όπου το αυτονόητο παρουσιάζεται ως δήθεν έργο».

Στον αντίποδα, η Δημιουργική Συνεργασία Επιδαύρου φέρνει στο δημόσιο διάλογο έναν λόγο συγκροτημένο, με στόχους και σχέδιο και μια ομάδα επιστημονική ομάδα εκλεκτών προσωπικοτήτων που ο καθένας στην ειδικότητά του θα συνεισφέρουν, ώστε ο Δήμος Επιδαύρου να καταφέρει να διεκδικήσει ευρωπαϊκές και εθνικές χρηματοδοτήσεις και να αποκτήσει κοινωνικές υπηρεσίες και δομές που θα διευκολύνουν την κάθε οικογένεια. Την ομάδα αυτή αποτελούν ο πανεπιστημιακός Καθηγητής Κωνσταντίνος Βοργιάς, ο Διδάκτωρ Γιάννης Στεφάνου και η τ. Κοσμήτορας Ρόδη- Μπουριέλ Αγγελική, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Γιάννης Σαρρής «οι εκλογές του Οκτωβρίου είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον τόπο μας. Οφείλει η κοινωνία να αποφασίσει αν θέλει να διοικείται από ομάδες, ομαδούλες και κλίκες, αν θέλει έναν Δήμαρχο που νοιάζεται για τις προσωπικές δημόσιες σχέσεις του ή αν θέλει έναν Δήμου που δουλεύει με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών». Και αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να χάσουμε μια ακόμη πενταετία σε απευθείας αναθέσεις ή θέλουμε ένα νέο κεφάλαιο για τον τόπο μας;»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική συμβολή του στην προώθηση των ζητημάτων του Δήμου την εποχή της θητείας του ως Περιφερειακός Σύμβουλος, όπως το Πνευματικό Κέντρο του Λυγουριού, του Κάστρου της Νέας Επιδαύρου, της οδοποιίας στη Δήμαινα και στην Αρχαία Επίδαυρο, στα γήπεδα, στη στήριξη των υποδομών του «Φοίνικα», κ.α.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν και οι 60 πρώτοι υποψήφιοι του Συνδυασμού και όλοι μαζί δεσμεύθηκαν πως στο «τέλος της δημοτικής περιόδου το 2028, ο Δήμος Επιδαύρου θα έχει μπει σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης με ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων όλων των περιοχών. Χωρίς κλίκες, χωρίς ευνοημένους».

Ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Επιδαύρου

Γιάννης Σαρρής

Αφήστε μια απάντηση