Αναστάτωση με τους δορυφόρους του Έλον Μασκ -Τι ήταν η «περίεργη» γραμμή που εμφανίστηκε χθες στον ουρανό της Επιδαύρου.

0

Πολλοί ήταν εκείνοι που ξαφνιάστηκαν κοιτώντας χθες βράδυ τον ουρανό, όπου την εμφάνισή της έκανε μια… περίεργη φωτεινή γραμμή. 

Ωστόσο, ο λόγος της αναστάτωσης οφείλεται στον Έλον Μασκ και στους δορυφόρους της Starlink που εκτοξεύθηκαν σε γήινη τροχιά και έγιναν ορατοί από αρκετές περιοχές.

Οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι εμφανίστηκαν να διασχίζουν τον ουρανό ο ένας πίσω από τον άλλον. Οι δορυφόροι, η εικόνα των οποίων παραπέμπει σε… τρένο, κινούνται μαζί μέχρι να φτάσουν σε ύψος 550 χλμ. όπου είναι η κανονική τροχιά τους. Αμέσως μετά διασκορπίζονται και δεν είναι εύκολα ορατοί με γυμνό μάτι.

Οι δορυφόροι του Μασκ το βράδυ της Κυριακής έγιναν ορατοί και από αρκετές άλλες περιοχές της χώρας, όπως στη Ρόδο, στην Εύβοια, αλλά και στην Αθήνα, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αναπαράγουν συνεχώς φωτογραφίες προσπαθώντας να μάθουν τι συμβαίνει. Ανάλογη… αναστάτωση είχε προκληθεί και παλαιότερα όταν οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι είχαν γίνει ξανά ορατοί.

Αφήστε μια απάντηση