Ενημέρωση από τη ΔΕΥΑ Επιδαύρου για τα προβλήματα υδροδότησης που παρουσιάστηκαν σε περιοχές του Δήμου.

0

Ενημέρωση για τα προβλήματα υδροδότησης που παρουσιάστηκαν από 13 Ιουλίου έως 25 Ιουλίου στις περιοχές Λυγουριό, Γιαννουλέικα, Κοκκινάδες, Χουνταλέικα, Άγιος Ανδρέας, Καζολέικα.

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου παρουσιάστηκε βλάβη στον μηχανολογικό εξοπλισμό αντλιοστασίου ύδρευσης στην θέση “Αγ Ανδρέας”. Η εταιρεία με την οποία συνεργαζόμαστε για τις αποκαταστάσεις τέτοιου είδους βλαβών ήρθε άμεσα για την απεγκατάσταση του εξοπλισμού ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθώσεις.
Το πρόβλημα τελικά δεν ήταν μικρό και έπρεπε να γίνει ολική αλλαγή σε όλα τα μέρη της γεώτρησης (σωλήνες, υποβρύχιο, booster).
Από την Παρασκευή 14 Ιουλίου ύστερα από συνεννόηση με ιδιώτες που διατηρούν γεώτρηση, εξυπηρέτησαν παρέχοντάς μας κάποιες ώρες άντλισης.
Να τονίσουμε ότι υπάρχει ανάλυση για την ποιότητα του νερού της γεώτρησης αυτής.
Οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες να κατασκευάσουν νέο δίκτυο ύδρευσης ώστε να γίνει η χρήση της ιδιωτικής γεώτρησης.
Τρίτη 18 Ιουλίου έγινε η τοποθέτηση του νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού ο οποίος ήταν ελαττωματικός από κατασκευής του.

Ξημερώματα Τρίτης 25 Ιουλίου αποκαταστάθηκε οριστικά η βλάβη.
Ο εξοπλισμός αυτός δεν είναι ετοιμοπαράδοτος γι αυτό και η πολυήμερη καθυστέρηση.
Επιπλέον, τις ημέρες 14-15 και 20-21 Ιουλίου δεύτερο αντλιοστάσιο ύδρευσης δεν μπορούσε να αποδώσει στο 100% της δυνατότητάς του, λόγω προβλημάτων πτώσης τάσης του δικτύου της ΔΕΗ.
Κατανοούμε πως είναι δύσκολο να μένεις από νερό και ειδικά ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, δυστυχώς όμως οι βλάβες δεν προειδοποιούν για το πότε θα συμβούν.
Επίσης, το πρόβλημα με την υδροδότηση των περιοχών θα ήταν ολοκληρωτικό αν από Δεκέμβριο 2022 δεν είχε κατασκευαστεί το κολλεκτέρ για την συνένωση των δύο κεντρικών δεξαμενών ύδρευσης στο Λυγουριό.
Το πρόβλημα πλέον έχει αποκατασταθεί, παρ όλα αυτά δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε και να προσέχουμε το νερό χωρίς να το σπαταλάμε.
Τα γενικά σχόλια περί έλλειψης συντονισμού, προχειρότητας, επαναλαμβανόμενων προβλημάτων, πρόληψης, αποτελεσματικότητα, τις απαντήσεις τις δίνουν οι κάτοικοι κάθε χωριού και κάθε οικισμού που αναφέροντας μας τα συνεχόμενα καθημερινά προβλήματα που αντιμετώπιζαν, εμείς καταφέραμε να δώσουμε ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ λύσεις.

Τέλος, ενημερώσεις για προβλήματα υδροδότησης, γίνονται ΜΟΝΟ από την αρμόδια υπηρεσία.
Οποιεσδήποτε άλλες έχουν ένα και μόνο σκοπό. Την παραπληροφόρηση των δημοτών για να κερδίσουν τις εντυπώσεις λόγω προεκλογικής περιόδου.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ.
Παύλου Γιώργος

Αφήστε μια απάντηση