Ολοκληρώθηκε το 6ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στο Λυγουριό – Χρόνης: “Δημιουργούνται θεσμοί που αντέχουν στο χρόνο”

0

Ολοκληρώθηκε το 6ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στο Λυγουριό – Χρόνης: “Δημιουργούνται θεσμοί που αντέχουν στο χρόνο”

 – by Ε.Π – Αφήστε ένα σχόλιο

Σε ενημέρωσή του το Εθνικό Θέατρο αναφέρει:

Ολοκληρώθηκε το 6ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στο Λυγουριό σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου (επιστημονική υπεύθυνη: Δρ. Ειρήνη Μουντράκη). Οι συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση της Αγλαϊας Παππά και της Diana Manea εργάστηκαν πάνω στο θέμα της Εξουσίας και της Διαφθοράς με αφορμή την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη.


Σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου “Δημιουργική γραφή, Θέατρο και Πολιτιστικές Βιομηχανίες” πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις πάνω στο θέμα από την Πρόεδρο του Τμήματος Αγγελική Σπυροπούλου και την επίκουρη καθηγήτρια Ιωάννα Παπαδοπούλου. Masterclass πραγματοποιήθηκε από την Τζωρτζίνα Κακουδάκη στο οποίο συμμετείχε ομάδα καλλιτεχνών από τις ΗΠΑ.
Στο πρόγραμμα των συμμετεχόντων ήταν και η ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και η σύνδεση με τον τόπο καθώς και η παρακολούθηση των παραστάσεων στα θέατρα της Επιδαύρου.

Οι συνέργειες και οι συνεργασίες με φορείς που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον τόπο μας ήταν ζητούμενο από την αρχή της θητείας μας! Μπορεί ο covid να μας έφερε λίγο πίσω, αλλά με σταθερές βάσεις δημιουργούνται θεσμοί που αντέχουν στο χρόνο… Συνεχίζουμε…” σχολίασε ο δήμαρχος Επιδαύρου, κ. Τάσος Χρόνης.

Αφήστε μια απάντηση