Ημερομηνία πρώτης πληρωμής για το Market Pass 2 του Αυγούστου έως και Οκτωβρίου 2023 

0

Δεν απαιτείται νέα αίτηση για εκείνους οι οποίοι έχουν ήδη λάβει την ενίσχυση στους προηγούμενους κύκλους

Πρώτη πληρωμή

Οι ενισχύσεις για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023 θα καταβληθούν:

• Έως την 29 Σεπτεμβρίου 2023:

α) για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και την 25 Σεπτεμβρίου 2023

β) για όσους είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση κατά την προηγούμενη περίοδο και είναι εκ νέου δικαιούχοι

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων να έχουν εκκαθαριστεί έως την 25 Σεπτεμβρίου 2023

Επόμενη πληρωμή

• Έως την 5 Νοεμβρίου 2023 για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την 25 Σεπτεμβρίου και έως την 31 Οκτωβρίου 2023, και για όσους οι φορολογικές δηλώσεις εκκαθαριστούν μετά την 25  Σεπτεμβρίου 2023

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι την Παρασκευή θα λάβουν το νέο Market Pass εκείνοι που είχαν εισπράξει το πρώτο βοήθημα ή όσοι θα κάνουν αίτηση μέχρι και σήμερα. Να σημειώσουμε πως όσοι είχαν πάρει το επίδομα και στην πρώτη φάση του και είναι και πάλι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν δήλωση.

Σε ό,τι αφορά τους νέους δικαιούχους η πλατφόρμα για την αίτηση θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και η πληρωμή τους θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου. Η πληρωμή αναμένεται να είναι σε μια δόση και θα αφορά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, καθώς η κυβέρνηση έχει δώσει παράταση στο μέτρο του market pass.

Market Pass: Τα ποσά

Τα χρήματα για έναν μήνα κυμαίνονται ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού από 22€ έως 100€, οι δικαιούχοι θα λάβουν από 66€ έως 300€ αν επιλέξουν τη μέθοδο της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Αν επιλέξουν την κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα λάβουν το 80% της ενίσχυσης, δηλαδή 53€ έως 240€.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου. Όσοι έλαβαν το πρώτο market pass δεν απαιτείται να κάνουν νέα δήλωση, μπορούν μόνο να αλλάξουν τον τρόπο που θα λάβουν τα χρήματα. Συγκεκριμένα, μπορούν να αλλάξουν την επιλογή από την ψηφιακή χρεωστική κάρτα σε τραπεζικό λογαριασμό ή αντίστροφα. Επίσης, μπορούν να αλλάξουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα μπουν τα χρήματα, οπότε πρέπει να δηλώσουν νέο IBAN.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτου οικογενειακής κατάστασης με εισόδημα έως 16.000€ για τους άγαμους, έως 24.000€ για τους έγγαμους προσαυξανόμενο κατά 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος ή φιλοξενούμενο. Προβλέπεται και περιουσιακό κριτήριο 250.000€ για τον άγαμο και 400.000 για τον έγγαμο.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου, στη συνέχεια ακυρώνεται και τα χρήματα χάνονται. Για όσους είχαν πάρει και το προηγούμενο Market Pass δεν εκδίδεται νέα κάρτα, απλά παρατείνεται η ισχύς της ίδιας. Καινούργιες κάρτες διατίθενται για τους καινούριους δικαιούχους.

Να υπενθυμίσουμε πως δεν υπάρχει χρονικό όριο χρησιμοποίησης των χρημάτων, όταν αυτά έχουν κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό.

Market Pass: Ποιοι θα το λάβουν διπλό

Οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από πλημμύρες και πυρκαγιές το προηγούμενο χρονικό διάστημα θα συνεχίσουν να παίρνουν Market Pass για το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου και μάλιστα είναι διπλάσιο, δηλαδή από 44€ έως 200€ τον μήνα ανάλογα με την σύνθεση του νοικοκυριού. Δικαιούχοι καθίστανται αυτομάτως 280.000 νοικοκυριά που το λαμβάνουν και σήμερα (με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια) στις πληγείσες περιοχές.

Αφήστε μια απάντηση