Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Αρκετά με το «πάμε κι όπου βγει».

0

Με την πρώτη μπόρα αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η παντελής έλλειψη υποδομών στο Δήμο Επιδαύρου. 

Πραγματικά με την πρώτη βροχόπτωση πλημμύρισε η Νέα Επίδαυρος και προκλήθηκαν ζημιές σε πολλές κατοικίες, καταστήματα και καλλιέργειες, δρόμοι έκλεισαν, ενώ αρκετοί κάτοικοι έμειναν και χωρίς νερό. Επιπλέον υπήρξαν και πολύωρες διακοπές ρεύματος σε κάποιες περιοχές για πάνω από 30 ώρες.

Η ίδια καταστροφική εικόνα παρατηρήθηκε και σε άλλα χωριά όπου πλημμύρισαν δρόμοι και κινδύνευσαν περιουσίες. Όλα αυτά για μια κακοκαιρία που είχε υπολογιστεί με ακρίβεια ότι θα περάσει από την περιοχή μας. Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Ναπολέοντα Μπουρδάκο περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές.

Οι τραγικές ελλείψεις έργων αντιπλημμυρικής προστασίας έχουν αφήσει το δήμο εδώ και χρόνια αθωράκιστο. Ευθύνη για την παραπάνω κατάσταση έχει η σημερινή δημοτική αρχή αλλά και οι προηγούμενες αφού αδιαφορούν για την αντιπλημμυρική προστασία ολόκληρου του Δήμου πράγμα που αποτυπώνεται με τον πλέον φανερό τρόπο τόσο στους προϋπολογισμούς όσο και στα τεχνικά προγράμματα που έχουν μέχρι σήμερα κατατεθεί. Ευθύνη έχουν και οι Περιφερειακές αρχές που δεν έχουν περάσει ούτε μια βόλτα για να δουν πως είναι τα ρέματα και παίζουν κάθε φορά μπαλάκι τις ευθύνες με τον δήμο.

Η πολιτική κόστους-οφέλους που ακολουθούν πιστά είναι η κύρια αιτία για όλη αυτή την κατάσταση. Η ποιότητα ζωής καθώς και η ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου αποτελούν μια κοστοβόρα διαδικασία την οποία αποφεύγουν συστηματικά. Το φύλλο συκής των ακραίων και απρόβλεπτων καιρικών φαινομένων δεν μπορεί να κρύψει τη γύμνια τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δεκέμβριο του 2020 η δημοτική αρχή μαζί με τις άλλες παρατάξεις ψήφιζαν το σχέδιο “Δάρδανος” για τα πλημμυρικά φαινόμενα.Ένα σχέδιο επί χάρτουμακριά από τις πραγματικές ανάγκες που μάλιστα ήταν τόσο αντιγραφή που ούτε το όνομα του Δήμου δεν είχε σωστά αφού αντί για Επιδαύρου έγραφε Ευρώτα.Κανείς δεν είχε μπει στον κόπο φυσικά να το διαβάσει πόσο μάλλον να δει εάν εφαρμόζεται…

Απέναντι σε αυτή την τραγική κατάσταση ως Λαϊκή Συσπείρωση λέμε ότι υπάρχει εναλλακτική, υπάρχει άλλος δρόμος. Ο δρόμος που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας, ανάγκες που δεν θα περνάνε από τη ζυγαριά του κόστους-οφέλους. Ο δρόμος που δεν θα ορίζει ως κόστος την αντιπλημμυρική θωράκιση ενός δήμου αλλά ως κοινωνική και απαραίτητη ανάγκη εν έτη 2023.

Αφήστε μια απάντηση