Έφυγε αιφνίδια από την ζωή ο Δάσκαλος και Ιεροψάλτης Ξυπολιάς Κωνσταντίνος.

0

Εχθες, ανήμερα της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, έφυγε από κοντά μας αιφνίδια ο Ξυπολιάς Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Σοφίας.

Γεννημένος το 1942 υπηρέτησε ως δάσκαλος σε αρκετά σχολεία και σε μερικά του Δήμου μας.

Διετέλεσε Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για 3 χρόνια και αρκετά χρόνια Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2001. Πολλά παιδιά του τόπου μας τον είχαν δάσκαλο.

Από το 2007 μέχρι και τον αιφνίδιο θάνατό του, διακόνησε την Ενορία της Αγίας Τριάδας Λυγουριού, από τη θέση του Ιεροψάλτη στο δεξιό χορό, όπου επέδειξε συνέπεια και τυπικότητα, όπως δημόσια έχει αναφέρει ο π. Σπυρίδωνας.

Ήταν η φωνή που συνόδευσε τις όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές της ζωής μας, μέσα από τις ψαλμωδιες που με την ιδιαίτερη φωνή του ακούγαμε στην εκκλησία.

Άνθρωπος δεμένος με την εκκλησία και τα ξωκκλησια του Λυγουριου θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη μας με πρόσημο θετικό στην τοπική μας κοινωνία!

Οι εφημέριοι Ιερείς του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Λυγουριού

Σπυρίδων Σταυρόπουλος και Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος και τα μέλη του εκκλησιαστικού Συμβουλίου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια επί τη εκδημία του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Ξυπολιά Ιεροψάλτου του δεξιού χορού , ο οποίος διακόνησε το Ιερόν Αναλόγιον του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Λυγουριού , επί 20 και πλέον συναπτά έτη , στην οικογένεια του και τους οικείους του και εύχονται όπως ο Κύριος αναπαύσει την ψυχήν αυτού μετά των δικαίων .
Από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ιερεύς Σπυρίδων Σταυρόπουλος

Δυναμη και κουράγιο στα κορίτσια σου, την αγαπημένη κ. Ποπη, στα αδέρφια και στους ανθρώπους που ήταν δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή!

Αφήστε μια απάντηση