Μουσείο Ακρόπολης / Επισκέπτης αφόδευσε στην αίθουσα της Αθηνάς Νίκης.

0

Ένα σπάνιο, αν όχι πρωτοφανές στα μουσειακά χρονικά, τουλάχιστον της Ελλάδας, φέρεται να έλαβε χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης, όταν άγνωστος αφόδευσε εντός του Μουσείου, στον πρώτο όροφο, στην περιοχή των εκθεμάτων της Αθηνάς Νίκης.

Το περιστατικό αυτό έγινε κατά τη διάρκεια διαλείμματος του αρχαιοφύλακα – χωρίς να υπάρχει αντικαταστάτης – και έγινε αντιληπτό από έναν επισκέπτη του μουσείου ο οποίος και ειδοποίησε τους υπευθύνους.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το περιστατικό συνέβη την Κυριακή (22/10), γύρω στις 9.30-10.00 το πρωί

Άνθρωποι του Μουσείου Ακρόπολης καταγγέλλουν τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας του μουσείου, αλλά και την αδύναμη εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας του. Η έλλειψη ενημέρωσης του προσωπικού του μουσείου είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα.

Πολλοί από τους νέους φύλακες δε γνωρίζουν καν τις εξόδους κινδύνου, ενώ αναπάντητες μένουν αιτήσεις του προσωπικού στη διεύθυνση του Μουσείου προκειμένου να λάβουν -όπως είναι υποχρεωμένοι εξαρχής- το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, το σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφών και τα σχέδια εκκένωσης του κτιρίου σε περίπτωση ανάγκης.

«Το Μουσείο Ακρόπολης λειτουργεί υποστελεχωμένο και στον αυτόματο» καταγγέλλουν.

Τα προβλήματα αυτά δε θα υπήρχαν αν το προσωπικό ήταν επαρκές για την κάλυψη όλων των θέσεων, αν κατά την πρόσληψή του υπήρχε πλήρης ενημέρωση για την ιδιαιτερότητα του χώρου και αν παρεχόταν κατάλληλη εκπαίδευση και γινόντουσαν τουλάχιστον οι προβλεπόμενες ασκήσεις που ορίζει ο Νόμος

Αφήστε μια απάντηση