Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα και το σκάφος του ¨περίπλους” της βυθισμένης πολιτείας της Αρχ. Επιδαύρου.

0

Σε μία εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη της τουριστικής αξιοποίησης της τ βυθισμένης πολιτείας της Αρχαίας Επιδαύρου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα αλλά και το σκάφος που θα πραγματοποιεί την ενάλια ξενάγηση.

Η περιήγηση/ξενάγηση που προτείνει το έργο ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Είναι πλωτή, επειδή πραγματοποιείται επάνω σε ένα ειδικά, για τους σκοπούς του έργου, σχεδιασμένο σκάφος με διαφανή πυθμένα στον οποίο έχουν ενσωματωθεί προηγμένες τεχνολογίες, καινοτόμες τεχνικές και συσκευές. Από τον διαφανή πυθμένα του σκάφους ο επισκέπτης θα μπορεί να βλέπει τη “βυθισμένη πολιτεία” και να ακούει την ξενάγηση
  • Είναι αυτόνομη, επειδή τόσο η αφήγηση όσο και η πλοήγηση του σκάφους πραγματοποιούνται αυτόνομα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Το σύστημα περιλαμβάνει αυτοκινούμενο σκάφος το οποίο σε συνεργασία με το σύστημα storytelling, παρέχει ξενάγηση. Το σύστημα επιτρέπει την εξ αποστάσεως ασφαλή εκτέλεση αυτοματοποιημένων σεναρίων περιήγησης, τα οποία εκτελούνται σε πραγματικό χρόνο λαμβάνοντας υπόψη πληροφορίες από αισθητήρες, όπως αυτοί του γεωγραφικού εντοπισμού του σκάφους, της κατεύθυνσης του ανέμου, του εντοπισμού εμποδίων με χρήση υπερήχων αλλά και της αυτόματης λειτουργίας του ηλεκτρικού μοτέρ του σκάφους, ώστε να ακινητοποιείται σε συγκεκριμένα σημεία, σε συγκεκριμένες στιγμές.
  • Είναι πολυμεσική, επειδή επιστρατεύει διάφορα μέσα και κανάλια παρουσίασης. Ο επισκέπτης βλέπει τη “βυθισμένη πολιτεία” μέσα από την διαφάνεια του σκάφους και ακούει την ξενάγηση. Παράλληλα, παρακολουθεί, σε οθόνη tablet, την τρισδιάστατη υποθετική απεικόνιση της “βυθισμένης πολιτείας”.
  • Απευθύνεται σε όλους τους επισκέπτες της “βυθισμένης πολιτείας” της Παλαιάς Επιδαύρου, μικρούς και μεγάλους, μαθητές σχολείων, φοιτητές, ξεναγούς, μουσειολόγους, ερευνητές αρχαιολογικών σχολών κ.λπ., καθώς και Αμεα (άτομα με κινητικά προβλήματα και με προβλήματα ακοής).

Αφήστε μια απάντηση