Φ. Οψιμούλης : Διαχειρηστήκαμε μια 4 δύσκολη τετραετία αλλά πετύχαμε.

0

Πριν περίπου 4 χρόνια σας ζήτησα την ψήφο σας, όταν κατέβηκα για πρώτη φορά στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον συνδυασμό του δημάρχου μας Τάσου Χρόνη. Με στηρίξατε, με εμπιστευτήκατε και εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος. Ο Δήμαρχος τότε μου ανέθεσε τη τιμητική θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μέχρι σήμερα υπηρετώ με δημοκρατικό πνεύμα και με γνώμονα το συμφέρον του δήμου μας, μακριά από ατομικά συμφέροντα.

Φέραμε τα δημοτικά συμβούλια στα σπίτια όλων των δημοτών αφού προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο από το διαδίκτυο ώστε να μην είναι  τίποτα κρυφό και να έχουν τη δυνατότητα ακόμα  κι όσοι δεν μένουν εδώ στο τόπο μας να τα παρακολουθούν. Παράλληλα από  την θέση του υπεύθυνου του Παιδικού Σταθμού δημιουργήθηκε ίσως ένα από τα πιο σημαντικά έργα, ο νέος Παιδικός Σταθμός στην Αρχαία Επίδαυρο όπου περισσότερα από 60 παιδιά να έχουν ήδη φοιτήσει και αρκετοί γονείς να έχουν εξοικονομήσει χρήματα αλλά και χρόνο αφού τα παιδιά τους πλέον πηγαίνουν σε παιδικό Σταθμό κοντά στις οικίες τους.

Επίσης, τα 4 αυτά χρόνια ο Δήμαρχος μου εμπιστεύθηκε τις  πολύπαθες σχολικές επιτροπές όπου τα  προηγούμενα 9 χρόνια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί « καράβι χωρίς πηδάλιο». Διαχειρίστηκα  περίπου 660.000 ευρώ τα τέσσερα αυτά χρόνια και πολλά από αυτά δαπανήθηκαν για αποπληρωμές προηγούμενων οφειλών. Στον αντίποδα  περισσότερα από 500.000 ευρώ αδιευκρίνιστα  ποσά, υπήρξαν σύμφωνα με τους ελέγχους από ορκωτούς λογιστές αλλά και το κράτος, σε προηγούμενες  περιόδους. Χωρίς καμία συγνώμη από τους υπαίτιους, χωρίς καμία νομική κάλυψη ανθρώπων που δεν έφταιγαν και βέβαια να σκεφτούμε ότι πολλά από αυτά τα χρήματα έλειψαν από τα παιδιά μας.

Έπρεπε να διαχειριστούμε την ομαλή λειτουργία των σχολείων σε περιόδους υγειονομικής κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας, (αναφέρω μόνο ότι οι τιμές των αντισηπτικών ήταν στα ύψη ) χωρίς να λείψει τίποτα από τα σχολεία μας.

Είχαμε την ΄΄τύχη΄΄ να διαχειριστούμε τα δυσβάστακτα τιμολόγια ρεύματος όταν κάθε μήνα τα μεγάλα σχολεία του δήμου μας είχαν λογαριασμούς περισσότερο από 1.000 ευρώ το καθένα.

Έπρεπε να ζεστάνουμε τις αίθουσες  όταν το πετρέλαιο θέρμανσης είχε περισσότερο από 1,70 ευρώ το λίτρο και τα παράθυρα των αιθουσών με υγειονομική εντολή , λόγω covid19 ,έπρεπε να είναι ανοικτά.

Χρειάστηκε να προβούμε σε δαπανηρές επισκευές στα σχολεία μας, αφού αιτήματα αρκετών χρόνων είχαν μείνει στο ντουλάπι.

Τέλος στηρίξαμε επιχειρήσεις και επαγγελματίες  του δήμου μας και φτάσαμε περισσότερο από το 92 % των χρημάτων να δίνονται πλέον εδώ στο δήμο μας και όχι σε όμορους δήμους .

Αφήστε μια απάντηση