Κατεβαίνουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα οι αγρότες – Την Τρίτη το συλλαλητήριο.

Συλλαλητήριο την Τρίτη στην Αθήνα  με τρακτέρ αποφασίστηκε στην παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια των αγροτών, με την 15μελη επιτροπή να στέλνει πανελλαδικά το μήνυμα για κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Στην συνεδρίαση, η πλειοψηφία των αγροτών πρότεινε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς θεωρούν ότι το βασικό τους αίτημα, το αφορολόγητο πετρέλαιο, δεν ικανοποιήθηκε.

Την ίδια μέρα αποφασίστηκε τα μπλόκα που είναι μακριά από την Αθήνα να πραγματοποιήσουν συμβολικούς αποκλεισμούς λιμανιών και τελωνείων., ενώ μέχρι εκεί την ημέρα θα συνεχιστεί η πολύμορφη δράση των αγροτών σε διάφορα κομβικά σημεία της χώρας.

Οι «φωνές» για δυναμική παρουσία με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων πολλαπλασιάστηκαν και πλέον τα μπλόκα, ακόμη πιο ενισχυμένα, ετοιμάζονται για ένα κοινό και ενιαίο μέτωπο, αυτή τη φορά με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα.

Αν και οι αρχικές συζητήσεις έκαναν λόγο για διαδήλωση χωρίς τρακτέρ, τελικά αποφασίστηκε η κάθοδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους, ενώ από αρκετές περιοχές -ειδικά της βόρειας Ελλάδας- θα ναυλωθούν λεωφορεία, όπως ακριβώς συνέβη και στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας γιατί τα βασικά μας αιτήματα δεν έχουν ικανοποιηθεί» τόνισε σε δηλώσεις του ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Πρόσθεσε ότι «υπάρχει δυνατότητα μέσα από τη συνέχιση και την κλιμάκωση αυτής της κινητοποίησης να έχουμε λύσεις και να έχουμε απαντήσεις και ικανοποίηση των αιτημάτων».

«Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου με τα τρακτέρ μας, με αγροτικά μηχανήματα, με λεωφορεία, καλώντας τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή, από όλη τη χώρα, από το βορρά μέχρι το νότο» τόνισε και κάλεσε το λαό της Αθήνας «να αντιμετωπίσει αυτή τη συγκέντρωση ως και δική του συγκέντρωση». Παράλληλα πρόσθεσε ότι την ίδια μέρα θα γίνουν κινητοποιήσεις και σε τελωνεία και λιμάνια.
«Θα συνεχίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας»

«Το ότι μαζευόμαστε εδώ εκπρόσωποι από 50 μπλόκα δείχνει τη θέλησή μας να είμαστε ενωμένοι απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και να συνεχίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας. Αν τα προβλήματα είχαν λυθεί δεν θα χρειαζόταν αυτή η νέα συνάντηση. Πρέπει να δούμε πώς θα πιέσουμε την κυβέρνηση για να δώσει οριστικές λύσεις», επισήμανε εισηγητικά στην σύσκεψη ο εκπρόσωπος, Κώστας Τζέλλας, από το μπλόκο της Ε65.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποίησε αυτή την συνάντηση για να μας διαλύσει. Πίστευε ότι αν γίνει αυτή η συνάντηση δεν θα είχαμε άλλο λόγο ύπαρξης ή άλλο λόγο για να κάνουμε αγώνα», ξεκαθαρίζοντας ότι η συνάντηση έπρεπε να γίνει «όχι για να μας δηλώσουν την συμπαράσταση τους και την κατανόηση τους, αλλά για να βρεθούν οριστικές