Ανδρέας Πουλάς: Ανάλγητη η κυβέρνηση μπροστά στα προβλήματα των αγροτών της Αργολίδας.

Το πρόβλημα των συσσωρευμένων χρεών του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ Αργολίδας που είχε ως αποτέλεσμα διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Αναβάλου, καθώς και τα συνολικά προβλήματα άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Αργολίδας συζήτησε ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Διονύση Σταμενίτη στη Βουλή.

Ο κ. Πουλάς αρχικά υπογράμμισε τους λόγους συσσώρευσης των χρεών που ήταν η υπέρμετρη αύξηση του κόστους της ενέργειας τα τελευταία χρόνια αλλά η έλλειψη Διοίκησης στον ΓΟΕΒ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία αναπροσαρμογής των χρεώσεων προς τους ΤΟΕΒ. Μία κατάσταση η οποία γνώριζε η κυβέρνηση αλλά και η Περιφέρεια τόσο από σχετικά έγγραφα φορέων των αγροτών της Αργολίδας όσο και από επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του βουλευτή Αργολίδας.

Επιπλέον, στην ομιλία του ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε και στο νέο χαράτσι με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι οι αγρότες χωρίς καμία προειδοποίηση από τον ΔΕΔΔΗΕ ως επιστροφή της κρατικής επιδότησης που είχαν λάβει για την υπέρμετρη αύξηση του κόστους της ενέργειας: 800.000 ευρώ για το κεντρικό αντλιοστάσιο του Αναβάλλου, 363.000 για το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ στην Άρια και 61.000 για το αντλιοστάσιο της Νέας Τίρυνθας.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το ένα χέρι δήθεν έδωσε λεφτά στους πολίτες με τη μορφή επιδότησης για να χρυσώσει το χάπι της ενεργειακής ακρίβειας προεκλογικά και με το άλλο χέρι τους τα παίρνει και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς προειδοποίηση».

Ο βουλευτής Αργολίδας τόνισε ότι οι αγρότες αδυνατούν να αποπληρώσουν τα συσσωρευμένα χρέη του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ Αργολίδας προς τον ΔΕΔΔΗΕ και ζήτησε άμεσες λύσεις από τον Υπουργό.

Στη δευτερολογία του ο κ. Πουλάς κατηγόρησε την κυβέρνηση και την Περιφέρεια για ολιγωρία στο θέμα του ΓΟΕΒ, των ΤΟΕΒ αλλά και των έργων του Αναβάλου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό το γαϊτανάκι των ευθυνών» και παράλληλα αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αντλιοστάσιο του Αναβάλου αφού από τις 5 αντλίες λειτουργεί η μισή με κίνδυνο οι αγρότες να μείνουν χωρίς νερό ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην κακή ποιότητα του νερού με το οποίο ποτίζουν οι αγρότες της Αργολίδας, το οποίο είναι υφάλμυρο γεγονός που αποτελεί άλλο ένα πρόβλημα στο οποίο η κυβέρνηση δεν δίνει λύση.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αρκέστηκε να περιγράψει την πολιτική της κυβέρνησης για τη χρήση των φυσικών πόρων και τη διαχείριση του υδατικού αποθέματος συνολικά κάνοντας μία γενικόλογη τοποθέτηση ενώ για το θέμα των χρεών των ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ δήλωσε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι αναρμόδιο. Τέλος, επανέλαβε τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για τους αγρότες τα οποία είναι πρόχειρα και αποσπασματικά και χωρίς όραμα για τον αγροτικό τομέα της χώρας.

Δείτε το βίντεο: