Το ευχαριστήριο μήνυμα για την μεγάλη επιτυχία του “Λυγουριάτικου καρναβαλιού”

Το Λυγουριό έζησε για μια χρονιά ακόμη, μοναδικές στιγμές μέσα από το Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι !

Το αστείρευτο κέφι των καρναβαλιστών, η παρουσία αμέτρητων επισκεπτών σε συνδυασμό με τον ανοιξιάτικο καιρό, δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για ακόμη ένα επιτυχημένο καρναβάλι !!!

Η μεγάλη Δημιουργική Ομάδα του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ, εργάστηκε σχεδόν δύο μήνες στο Καρναβαλιστήριο του συλλόγου και παρουσίασε ένα αποτέλεσμα αντάξιο της παράδοσης και της ιστορίας του Παραδοσιακού Λυγουριάτικου Καρναβαλιού !

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ, η Κοινότητα Ασκληπιείου και ο Δήμος Επιδαύρου συνεργάστηκαν αρμονικά και φέτος με επιτυχία, δείχνοντας το δρόμο για συνεργασία και σε άλλες μεγάλες εκδηλώσεις του τόπου !

Η Σάτιρα στο δικό μας καρναβάλι είναι σαν τον έρωτα !

Δεν κοιτά ούτε χρόνια, ούτε κοινωνική θέση, ούτε αξιώματα.

Τους παίρνει όλους μπάλα !!!

Γι αυτό και φέτος, παρέλασαν όλα τα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την κοινωνία μας με την ανάλογη σάτιρα και άφθονο αλεύρι !!!

 Η Τεχνητή Νοημοσύνη ( A I ) ήταν η βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού, όπου στο τέλος οι τρελοί Λυγουριάτες Καρναβαλιστές την έστειλαν στην Πυρά φωνάζοντας ειρωνικά : θέλει και η Ρωμιοσύνη, Τεχνητή Νοημοσύνη!

Με βασικό σύνθημα ” Στάχτη μπινελίκι και μουτζούρα, είναι η δική μας η κουλτούρα”, ανανεώνουμε το ραντεβού μας την Καθαρά Δευτέρα του 2025 και όπως λέει και λαός μας: ότι είπαμε, νερό κι αλάτι !

Καλή Σαρακοστή !!!

Ίων Ξυπολιάς
Πρόεδρος Κοινότητας Ασκληπιείου