Το Λύκειο Λυγουριού τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Το Λύκειο Λυγουριού τίμησε την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τους ήρωες προγόνους μας με τη σχολική εορτή την Παρασκευή 24-3-2024 προσκαλώντας τον καθηγητή Φιλοσοφίας του Δικαίου στο ΕΚΠΑ κ. Αριστείδη Χατζή, να μιλήσει για το Α΄Σύνταγμα και την Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου που σηματοδοτεί την δημιουργία του νεώτερου ελληνικού κράτους κι ήταν το πιο φιλελεύθερο της εποχής.

Στη δημιουργία του συντέλεσαν αποφασιστικά Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Η ομιλία έγινε στην κοινή σχολική γιορτή Γυμνασίου-Λυκείου στο κλειστό δημοτικό Γυμναστήριο. Η υπεύθυνη της γιορτής του λυκείου μας κ. Σοφία Καψάλη, σε συνεργασία με τον καθηγητή είχε διοργανώσει ένα μικρό διαγωνισμό σύγκρισης του Α΄Συντάγματος με το αγγλικό για να εντοπίσουν οι μαθητές τις ομοιότητες και τις διαφορές.

Κέρδισε η ομάδα της Α΄ Λυκείου κι ο καθηγητής χάρισε σε όλες τις ομάδες ένα βιβλίο με σχετικό θέμα.
Στη συνέχεια έγινε απαγγελία ποιημάτων κ και μαθητές της Γ΄ Λυκείου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Έπειτα πήγαμε στην πλατεία του Ηρώου για κατάθεση στεφάνων και παραδοσιακούς χορούς.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου μετά τη δοξολογία στον ναό του Αγίου Βασιλείου και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη διευθύντρια του λυκείου μας, ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων, παραδοσιακοί χοροί στο προαύλιο από τα παιδιά της Γ΄ λυκείου με παραδοσιακές ελληνικές στολές και με τη μεγάλη μαθητική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο. 

Τα παιδιά μας παρέλασαν με ενθουσιασμό και εθνική περηφάνεια και η παρέλαση έκλεισε με μαθητές του λυκείου που κρατούσαν μια μεγάλη ελληνική Σημαία. Συγχαρητήρια και Χρόνια Πολλά σε όλους!

Σοφία Σαρρή, Δ-ντρια του Λυκείου.