Σε πάνελ του 9ου Delphi Economic Forum ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης.

Εχθές σε ένα πολύ τιμητικό πάνελ του 9ου Delphi Economic Forum βρέθηκε για πρώτη φορά και η Επίδαυρος!


Με εξαιρετικούς συνομιλητές τον καθηγητή, σκηνοθέτη και ηθοποιό Ανδρέα Μανωλικακη, τον Γλύπτη και καθηγητή κ. Βαρώτσο και φυσικά τον καθηγητή και Θεατρολογο Γιόχαν Πουχνερ συζητήσαμε, με την εξαιρετική δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα, για το αρχαίο δράμα ως μέσο θεραπείας, την σημερινή ματιά της παρουσίασής του και ποια η επιρροή του στο θεατή και την κοινωνία, αλλά και πως βλέπουμε το μέλλον της μετάδοσης της ουσίας του αρχαίου δράματος.


Η δική μου τοποθέτηση έδωσε βάση στην ανάγκη στήριξης από τους θεσμούς της κλασικής παιδείας μέσα από προγράμματα και δράσεις φιλικές στο κοινό και του νέους ανθρώπους!
Μια τέτοια δράση είναι η Ακαδημία Αρχαίου Δράματος που ξεκινήσαμε στο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ με την καλλιτεχνική διεύθυνση της εξαιρετικής Δέσποινας Γκατζιου, η προσπάθεια προσέγγισης προγραμμάτων που έχουν ως στόχο την εμβάθυνση στο αρχαίο δράμα και την ψυχική ίαση, όπου φέτος τουλάχιστον για 25 ημέρες διάφοροι φορείς όπως το Εθνικό Θέατρο, τμήματα του ΕΚΠΑ κλπ θα βρεθούν σε αυτή τη θέση στην Επίδαυρο.


Τέλος αναφερθήκαμε στην ανάγκη συντονισμού και διεξαγωγής ενός φόρουμ με θεματικές για τον πολιτισμό και όλες τις πτυχές του, στην Επίδαυρο, κάτι το οποίο σχεδιάζουμε ήδη για το 2025.
Ευχαριστώ πραγματικά τη Βίκυ Φλέσσα δημοσιογράφο (και υποψήφια Ευρωβουλευτή μην ξεχνάμε ) όπως και τη διοργάνωση του φόρουμ για την τιμητική αυτή συμμετοχή του Δήμου μας, μέσω της πρόσκλησης τους σε εμένα.
Μόνο όταν καταλάβουμε πραγματικά τη δυναμη του τόπου μας, τότε θα τον ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά!
Με αυτό το στόχο δουλεύουμε από το 2019 και συνεχίζουμε.

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου

Τάσος Χρόνης