Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν, πότε θα εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί.

0

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία) θα τεθούν ξανά σε λειτουργία από τις 11 Ιανουαρίου.

Με τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, καθώς προς το παρόν δεν θα επιστρέψουν στα σχολεία.

To υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία την Παρασκευή 8/1, ενώ τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή των ειδικών έδωσε «πράσινο φως» για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας εξειδικεύει τα ενισχυμένα μέτρα προστασίας.

Σε διαφορετικές ζώνες ώρας η προσέλευση μαθητών.

Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει πως στο πλαίσιο προστασίας έναντι του κορονοϊού, αποφασίστηκε να θεσπιστεί διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών, ανά ομάδες τμημάτων.

Το μέτρο αποσκοπεί στον περιορισμό του συγχρωτισμού των γονέων και γενικά των ενηλίκων που αναλαμβάνουν τη συνοδεία των μαθητών από και προς τα σχολεία. Για τον ίδιο σκοπό, προβλέπεται η χρήση όλων των διαθέσιμων εισόδων σε κάθε σχολική μονάδα.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει πως θα λειτουργήσει ειδική πλατφόρμα,μέσω της οποίας οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS. Υπενθυμίζεται πως με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και η πλατφόρμα testing.gov.gr.

Για τον σκοπό αυτό θα λειτουργήσουν 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται πως το μέτρο έχει προληπτικό χαρακτήρα και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών θα γίνεται σε εθελοντική βάση.

Στο επόμενο διάστημα θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Σε ισχύ όλα τα προηγούμενα μέτρα 

Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά., και βεβαίως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

Αφήστε μια απάντηση