Έπιασε ταβάνι» η τιμή της βενζίνης – Η όγδοη ακριβότερη στον κόσμο,

0

Ελλάδα βενζίνη: Σε επίπεδα ρεκόρ κινείται η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα έχοντας ήδη ξεπεράσει χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία και άλλες. Μάλιστα, εκτιμάται ότι η τιμή της είναι η όγδοη ακριβότερη στον κόσμο.

Σε επίπεδα ρεκόρ κινείται η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα έχοντας ήδη ξεπεράσει χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία και άλλες. Μάλιστα, εκτιμάται ότι η τιμή της είναι η όγδοη ακριβότερη στον κόσμο. Από τη μια η ενεργειακή κρίση και από την άλλη οι συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες τα τελευταία δύο χρόνια στην αγορά έχουν αλλάξει το τοπίο. Αυτό συμβαίνει και με τα καύσιμα στη χώρα μας όπως πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η παγκόσμια ενεργειακή κρίση που επικρατεί.

Με τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση ενώ μπροστά της βρίσκεται η Δανία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, το Ισραήλ, η Νορβηγία, η Ολλανδία και το Χονγκ Κονγκ. Πίσω από εμάς, το Top 10 κλείνουν η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Σουηδία.

  • Χονγκ Κονγκ: 2,379 ευρώ/λίτρο
  • Ολλανδία: 2,007 ευρώ/λίτρο
  • Νορβηγία: 1,996 ευρώ/λίτρο Ισραήλ: 1,938 ευρώ/λίτρο Ισλανδία: 1,891 ευρώ/λίτρο Φινλανδία: 1,883 ευρώ/λίτρο Δανία: 1,877 ευρώ/λίτρο Ελλάδα: 1,824 ευρώ/λίτρο Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: 1,817 ευρώ/λίτρο Σουηδία: 1,816 ευρώ/λίτρο.

Αντίθετα στη λίστα με τις χαμηλότερες τιμές η Βενεζουέλα με την φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο, 0,022 ευρώ/λίτρο, και την φθηνότερη τριάδα συμπληρώνουν το Ιράν με 0,046 ευρώ/λίτρο και η Ανγκόλα με 0,269 ευρώ/λίτρο.

Τι συμβαίνει στην Κύπρο

Έτσι στη Λευκωσία η Αμόλυβδη 95 κυμαίνεται από 1,333 μέχρι τα 1,415 ευρώ. Το πετρέλαιο κίνησης από 1,393 μέχρι 1,497 και το πετρέλαιο κίνησης από 0,939 μέχρι 1,008.

Τι συμβαίνει με την Αττική – Πως κινούνται οι τιμές

Στα βόρεια προάστια η τιμή της Diesel φτάνει το 1,68, ενώ η Αμόλυβδη 100 οκτανίων κοστίζει πια και εκεί πάνω από ευρώ. Στα δυτικά προάστια, η εικόνα δεν αλλάζει πολύ. Στην Ιερά Οδό η τιμή της Αμόλυβδης 100 οκτανίων κοστίζει και πάλι 2 ευρώ, ίσως και λίγο παραπάνω.

Ελλάδα Βενζίνη: “Καίει” το μέτωπο της ακρίβειας

Το μέτωπο της ακρίβειας «καίει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη χώρα. Εκτός των τιμών υψηλών τιμών στα καύσιμα, στα ύψη είναι και το ρεύμα στη χώρα με την ελληνική χονδρεμπορική αγορά ενέργειας, να εμφανίζει την υψηλότερη τιμή στην Ευρώπη σήμερα (221,79 ευρώ/MWh).

Το νέο ράλι στην τιμή της ενέργειας πυροδοτεί την αύξηση του πληθωρισμού με την Eurostat να αναμένει νέο άλμα του πληθωρισμού για τον Ιανουάριο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ανήλθε τον Ιανουάριο στο 5,5% πάνω από το 5,1% που είναι ο μέσος όρος της Ευρωζώνης, επιστρέφοντας στο Β εξάμηνο του 2010 και καταγράφοντας υψηλό 11ετίας.

Πηγή : pagenews.gr

Αφήστε μια απάντηση