Κάλλια Παπαδάκη και Έφη Θεοδώρου φέρνουν τις «Ρίζες από βαμβάκι» στην Επίδαυρο 15-16 Ιουλίου.

0

Tο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου άνοιξε από το καλοκαίρι του 2021 έναν διάλογο του αρχαίου δράματος με τη σύγχρονη δραματουργία. Ο κύκλος ονομάστηκε Contemporary Ancients και βρήκε τον πολύτιμο χώρο του και στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Τα αρχαία έργα λειτουργούν σαν αφετηρία για τους Έλληνες συγγραφείς, που καταπιάνονται με αυτά και μέσω αυτής της διαδικασίας, ολοκαίνουργια έργα φτάνουν στα χέρια σκηνοθετών που τα παρουσιάζουν στο κοινό. Στο πλαίσιο αυτής της τόσο σημαντικής αλυσίδας για τη δραματουργία, συναντήθηκαν η βραβευμένη συγγραφέας και σεναριογράφος Κάλλια Παπαδάκη και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης και σκηνοθέτης, Έφη Θεοδώρου. Σημείο συνάντησής τους, οι εμπνευσμένες από τον μύθο του Αίαντα, Ρίζες από βαμβάκι.


Το νέο έργο που έγραψε η Κάλλια Παπαδάκη και που σκηνοθετεί η Έφη ΘεοδώρουΡίζες από βαμβάκι θα προυσιαστεί στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου για πρώτη φορά την Παρασκευή 15 και το Σάββατο, 16 Ιουλίου. Την κεντρική μορφή του έργου, έναν Αίαντα που αποζητά την αγάπη και την αποδοχή στην ελληνική επαρχία του 1978, ενσαρκώνει ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Καλοκαίρι του 1978, σ’ ένα χωριό του Έβρου. Ο Αίαντας επιστρέφει στη γενέτειρά του πιστεύοντας ότι θα αναλάβει τα στρέμματα γης που του αναλογούν. Ο πατέρας του όμως έχει ορίσει μοναδικό του κληρονόμο τον μικρό του γιο, Οδυσσέα. Εκείνον που έμεινε κοντά του, έκανε οικογένεια και δούλεψε τη γη, όσο ο μεγάλος σπούδαζε μακριά τους να γίνει φιλόλογος.

Ο Αίαντας θολωμένος από θυμό βάζει φωτιά στο πατρικό του να τους κάψει όλους στον ύπνο. Μόνο που ο άνεμος αλλάζει ρότα και τα σχέδια του δεν ευοδώνονται. Δεν του απομένει τίποτα άλλο πέρα από την αυτοχειρία. Ένας οικογενειακός εμφύλιος ξεσπά γύρω από την ταφή του σώματός του.

INFO: 

Συγγραφέας:Κάλλια Παπαδάκη

Σκηνοθεσία:Έφη Θεοδώρου

Σκηνικά:Μυρτώ Λάμπρου

Κοστούμια:Βασιλεία Ροζάνα

Μουσική: Jan Van Angelopoulos, Φώτης Σιώτας

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Χορογραφία:Κίνηση: Γιάννης Νικολαΐδης, Ιωάννα Πορτόλου

Παίζουν:Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Βαγγέλης Αμπατζής, Γιώργος Βαλαής, Μαρία Κεχαγιόγλου, Δημήτρης Μοθωναίος, Χάρης Τζωρτζάκης

Αφήστε μια απάντηση