Ο Ιωάννης Παπαζήσης στο neolaia.gr: «Η Επίδαυρος πρέπει να είναι για όλους τους ηθοποιούς»

0

Τo “στέκι” του neolaia.gr φιλοξένει στην παρέα του τον Ιωάννη Παπαζήση, ο οποίος έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τη ζωή και την καριέρα του και για την Επίδαυρο.

Έπαιξες για τρίτη φορά στην καριέρα σου στην Επίδαυρο και πρώτη φορά σε αρχαία τραγωδία. Ο κόσμος αγκάλιασε την παράσταση και έκανε τρία διαδοχικά sold out. Πώς αισθάνεσαι για αυτό; Τι vibes εισπράττει ένας καλλιτέχνης όταν βγαίνει στη σκηνή του ιστορικού θεάτρου, το οποίο είναι γεμάτο από θεατές;

Είμαι πολύ χαρούμενος. Το sold out δίνει ικανοποίηση και χαρά στον ηθοποιό, γιατί βλέπει ότι η δουλειά του έχει ανταπόκριση. Και κυρίως για μια παράσταση όπως ο Προμηθέας Δεσμώτης που δεν ξεκίνησε στην Επίδαυρο, αρά είχαμε κάνει ήδη 20-25 παραστάσεις. Αν ήταν μια μέτρια ή κακή παράσταση θα είχε φτάσει στα αυτιά του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι κάτι καλό κάνουμε.

Όσον αφορά το θέατρο της Επιδαύρου, είναι ένα υπέροχο από την κατασκευή του. Ένα θέατρο που θα έπρεπε να παίξουν όλοι οι Έλληνες ηθοποιοί, να το χαρούνε και μακάρι να συμβεί αυτό τα επόμενα χρόνια. Να σταματήσουμε να έχουμε την Επίδαυρο ως κομμάτι λίγων ηθοποιών και να γίνει κομμάτι όλων των ηθοποιών. Από όλο τον κόσμο, όχι μόνο από την Ελλάδα.

Διβάστε όλη την συνέντευξη στο neolaia,gr στον παρακάτω σύνδεσμο :

Αφήστε μια απάντηση