Πράσινο φως για τη νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στηνστη θέση «Ράχη», Τραχειάς.

0

Πράσινο φως για τη νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στην Αργολίδα.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη θέση Ράχη Τραχειάς στην Επίδαυρο.

Φορέας της επένδυσης εμφανίζεται η εταιρεία ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΕΡΡΑ ΓΚΡΟΥΠ Ι.Κ.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στο ξενοδοχειακό real estate στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Η δυναμικότητα του νέου ξενοδοχείου θα είναι 164 κλίνες.

Μάλιστα, η επένδυση είχε εγκριθεί και για υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο από το 2019.

Σύμφωνα με την απόφαση, το κόστος της επένδυσης ξεπερνά τα 9,3 εκατ. ευρώ και η επένδυση θα ενισχυθεί με το ποσό των 3,6 εκατ. ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης.

Το προφίλ της επένδυσης

Η θέση ανάπτυξης του έργου βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή, στη θέση «Ράχη», της Τοπικής Κοινότητας Τραχειάς, του Δήμου Επιδαύρου, σε απόσταση 9 χλμ. περίπου από το κέντρο της Παλαιάς Επιδαύρου. Ο πλησιέστερος στην περιοχή του έργου οικισμός είναι το Κολιάκι (≈2 χλμ).

Η τουριστική μονάδα πρόκειται να αναπτυχθεί σε τρία όμορα αγροτεμάχια συνολικής επιφανείας 22.242,89 τ.μ. Η πραγματοποιούμενη κάλυψη θα είναι 2.224,29 τ.μ. και η πραγματοποιούμενη δόμηση 4.445 τ.μ.

Οι συνολικά 164 κλίνες του ξενοδοχείου θα κατανεμηθούν σε επιμέρους κτιριακά συγκροτήματα μεμονωμένων διαμερισμάτων έκτασης από 35-75m2/όροφο, 3 βίλεςέκτασης από 75- 100/όροφο και 11 πολυτελή δωμάτια (52τ.μ.).

Σε όλα τα συγκροτήματα θα υπάρχουν ιδιωτικές πισίνες και ιδιωτικοί κήποι για τα διαμερίσματα του ισογείου, καθώς και κήποι τύπου roof garden για τα διαμερίσματα του ορόφου.

Επιπλέον, στην ιδιοκτησία θα ανεγερθούν ένα ισόγειο κτίριο εστιατορίου, έκτασης 520 τ.μ., με χώρο υποδοχής και υπόγειο χώρο βοηθητικής χρήσης, ένα ισόγειο κτίριο που θα λειτουργεί ως κέντρο αναζωογόνησης (Fitness & Spa) 750 τ.μ. με υπόγειο χώρο 1200 τ.μ., ένα ισόγειο κτίριο εστιατορίου, έκτασης 220 τ.μ. και ένα αμφιθέατρο.

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου των καταλυμάτων προβλέπεται να περιλαμβάνει κοινόχρηστες πισίνες (2 ενηλίκων και 1 παιδική) με ξύλινο πύργο παρατηρητηρίου – ναυαγοσώστη, υπαίθριο bar, δημόσιες τουαλέτες, χώρους πρασίνου, υπαίθριους χώρους στάθμευσης και εσωτερικό οδικό δίκτυο.

Η τουριστική μονάδα θα λειτουργεί όλο το χρόνο και η αναμενόμενη πληρότητα εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 95% κατά την περίοδο υψηλής επισκεψιμότητας (Ιούνιος – Αύγουστος) μέχρι και 20% κατά την περίοδο χαμηλής επισκεψιμότητας (Οκτώβριος – Απρίλιος).

Αφήστε μια απάντηση