Ι. Σαρρής : Δέσμευση μας η Ίδρυση Μουσείου Θεατρικής Τέχνης και Κέρινων Ομοιωμάτων.

0

Ο ευλογημένος τόπος μας από μόνος του δεν αρκεί. Θέλει δουλειά, τόλμη, ιδέες για να δώσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας, με νέες θέσεις εργασίας και με στόχο να στηριχθεί το τουριστικό μας προϊόν 12 μήνες τον χρόνο. Σήμερα, η «Δημιουργική Συνεργασία Επιδαύρου», καταθέτει μια ακόμη προεκλογική της δέσμευση: την Ίδρυση Μουσείου Θεατρικής Τέχνης και Κέρινων Ομοιωμάτων.

Φανταστείτε έναν χώρο που φιλοξενεί τα κέρινα ομοιώματα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού και διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος που έχουν πατήσει το πόδι τους στο ιερό κοίλο της Επιδαύρου.

Από τον Κατράκη και τον Μινωτή, μέχρι την Λαμπέτη και την Μαρία Κάλλας. Από τον Νίκο Κούρκουλο μέχρι τον Πίτερ Χολ. Και τόσοι απίστευτα πολλοί ακόμη.

Φανταστείτε να “ζωντανεύουν” μπροστά στα μάτια των επισκεπτών όλα αυτά τα ιερά τέρατα της Τέχνης, τα επιστημονικά σεμινάρια, τις εκπαιδευτικές ξεναγήσεις, την ιδιωτική πρωτοβουλία που μπορεί να συνδράμει.

Φανταστείτε τα σχολεία και τους ξένους επισκέπτες. Και τόσα πολλά ακόμη που μπορούμε να αναδείξουμε, δημιουργώντας νέες υποδομές, νέες ευκαιρίες προβολής του τόπου μας, νέες θέσεις εργασίας.

Ας πούμε ένα «όχι» στο μίζερο, το λίγο, το μέτριο, τη διαχείριση του αυτονόητου.

Γιατί η εξουσία θέλει φαντασία! Και εμείς την έχουμε.

Ο επικεφαλής της  

«Δημιουργικής Συνεργασίας Επιδαύρου»
Γιάννης Σαρρής

Αφήστε μια απάντηση