Φοίνικας Νέας Επιδαύρου : Με τα νέα δεδομένα αδύνατη η συμμετοχή στην Γ’ κατηγορία. Οριστικά στην Α’ κατηγορία Αργολίδας.

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ του Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑ γνωστοποιεί ότι η ομάδα μας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υπερογκες υποχρεώσεις της για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για τη ποδοσφαιρική σεζόν 2023-24.

Πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση, η οποία είχε συζητηθεί και στις πρόσφατες Γ.Σ, καθώς δεν κατέστη εφικτή η εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων, παρά τις φιλότιμες και πολυήμερες προσπάθειές μας. Η νέα συγκρότηση των ομίλων στη Γ’ Εθνική επιφέρει ακόμα ένα δυσβάστακτο οικονομικό βάρος όπου στην παρούσα κατάσταση δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Με απλούς υπολογισμούς, η συμμετοχή μας στην Γ’ Εθνική, απαιτεί μπάτζετ άνω των 250 χιλιάδων, έως 300 χιλιάδων ευρώ, για επιτευχθεί έστω η παραμονή στην κατηγορία αυτή, όπου βάσει της προκηρύξεως θα μετέχουν 18 ομάδες και θα υποβιβάζονται επτα συν άλλη μια με αγώνα μπαράζ.Η συμμετοχή της ομάδας μας με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει θεωρείται αδύνατη.

Η παρέα που πριν λίγα χρόνια ανέλαβε την ομάδα και από τις τοπικές κατηγορίες την ανέβασε στη Γ΄ Εθνική, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία έκανε μια μεγάλη προσπάθεια να συμμετάσχει στην απαιτητική φετινή Γ εθνική κατηγορία , γιατί πιστεύουμε ότι η ποδοσφαιρική ομάδα είναι διαφήμιση για το χωριό μας αλλά και για τον Δήμο ευρύτερα ,αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί βιώσιμη οικονομική λύση για την ασφαλή κάθοδό της στην κατηγορία.

Με αυτά τα δεδομένα η συμμετοχή του ΦΟΙΝΙΚΑ στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Αργολίδας είναι μονόδρομος .

Σας καλούμε όλους, να είστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτή τη δύσκολή στιγμή, να βρεθείτε δίπλα στην ομάδα, που μας χάρισε πάρα πολλές όμορφες και ιστορικές στιγμές τα τελευταία χρόνια,αντιμετωπίζοντας μεγάλες ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου,στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας ,όπως και η κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου και του πρώτου Super Cup Αργολίδας, καθώς και η ιστορική συμμετοχή της στη Γ’ Εθνική για τρεις συνεχόμενες σεζόν με εξαιρετική παρουσία.

Και επειδή η σύνδεση της ομάδας μας με το έμβλημά της (το ευγενές μυθικό πουλί φοίνικας )είναι άρρηκτη , η πορεία της στον χρόνο είναι συνυφασμένη με τη φθορά και την αναδημιουργία. Μόνιμο βίωμά της η εκ της κόνεώς της αναγέννηση.

Το Δ.Σ

Αφήστε μια απάντηση