Γ. Σαρρής : Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ξέρουν , η δημόσια υγεία δεν είναι πολιτικό παιχνιδάκι.

0

«Ζητάμε από τον κ. Χρόνη να μας πει τι γίνεται με τις γεωτρήσεις και την ποιότητα του νερού. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ξέρουν. ούτε η δημόσια υγεία είναι πολιτικό παιχνιδάκι του οποιοδήποτε, ούτε το δικαίωμα του κάθε αγρότη να ποτίζει το κτήμα του μπορεί να το παίζει κορώνα γράμματα ο κάθε Πρόεδρος.»Πολλά και επαναλαμβανόμενα είναι τα προβλήματα ύδρευσης που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Επιδαύρου. Την ώρα που οι πολίτες καταγγέλλουν δημόσια την Δημοτική Αρχή του κ. Χρόνη για τα προβλήματα αυτά και μάλιστα σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα, η ΔΕΥΑΕΠ απαξιεί να ενημερώσει τους πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό, πως σύμφωνα με τις καταγγελίες τις τελευταίες ημέρες έχουν παρατηρηθεί εκτεταμένες διακοπές στην υδροδότηση, όπως συνέβη στη Δήμαινα στην οποία με ευθύνη της ΔΕΥΑΕΠ δεν λειτουργεί η δεύτερη γεώτρηση, ενώ τεράστιο ερωτηματικό παραμένει η ποιότητα του πόσιμου νερού καθώς υπήρξε βλάβη στην κεντρική γεώτρηση, η οποία και δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς σε πρώτη φάση. Προβλήματα αντιμετωπίζει και ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας, αφού πολλοί απ’ αυτούς έχουν «εντολή» να ποτίζουν ανά 25 ημέρες!

Τα προβλήματα με την ύδρευση και τις γεωτρήσεις στον Δήμο Επιδαύρου είχε πολύ έγκαιρα αναδείξει ο Τοπικός Σύμβουλος Δήμαινας, και εκ νέου υποψήφιος Ηρακλής Κόλλιας, όταν επισήμως είχε θέσει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντί, όμως, επίσημης απάντησης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΠ, Γ. Παύλου, είχε επιλέξει να απαντήσει με ειρωνεία σ’ ένα εκλεγμένο μέλος του Τοπικού Συμβουλίου.

Σήμερα, που το πρόβλημα επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά, αναμένουμε τις επίσημες απαντήσεις. Εκτός και αν ΔΕΥΑΕΠ επαναλάβει τα χνάρια της Δημοτικής Αρχής, που πορεύεται χωρίς δημόσιο έλεγχο στα πεπραγμένα της αγνοώντας επιδεικτικά τα δικαιώματα των δημοτών. Με μια διαφορά: ούτε η δημόσια υγεία είναι πολιτικό παιχνιδάκι του οποιοδήποτε, ούτε το δικαίωμα του κάθε αγρότη να ποτίζει το κτήμα του μπορεί να το παίζει κορώνα γράμματα ο κάθε Πρόεδρος.

Ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Επιδαύρου
Γιάννης Σαρρής

Αφήστε μια απάντηση