ΔΕΥΑ Επιδαύρου: Επαναλειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Λυγουριού μετά από μια δεκαετία(βίντεο).

0

Μετά από περίπου 10 χρόνια σε αδράνεια ο βιολογικός καθαρισμός του αποχετευτικού συστήματος του Λυγουριού μπήκε και πάλι στης 29 Σεπτεμβρίου 2023 σε πλήρης λειτουργία.

Το έργο που στοίχισε 92.000€ έγινε με ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Επιδαύρου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Επιδαύρου δήλωσε :

“Η δέσμευσή μας ότι θα λειτουργήσουμε τον βιολογικό καθαρισμό του Λυγουριού έγινε πράξη!

Μαζί με τον Δήμαρχο Tasos Chronis δουλέψαμε σωστά, κοπιάσαμε αρκετά και πλέον μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την επίτευξη και αυτού του στόχου μας.

Ο βιολογικός καθαρισμός του Λυγουριού, αφού εγκαταλείφθηκε για πάνω από 10 χρόνια, πλέον είναι λειτουργικός.

Γιατί εμείς το θέλαμε, το πιστέψαμε και το ολοκληρώσαμε!

Για τα σχόλια που ακούμε ότι ο βιολογικός του Λυγουριού δεν θα λειτουργήσει, έχουμε να απαντήσουμε με τις πράξεις μας, όπως πάντα.

Η αντικατάσταση του αχρηστευμένου ηλεκτομηχανολογικού εξοπλισμού της ΕΕΛ Λυγουριού έγινε με ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Επιδαύρου (92.000€) πλέον τις υπόλοιπες εργασίες και τροποποιήσεις που χρειάστηκαν (40.000€).

Παράλληλα προχωράει και η μελέτη ύψους 690.000€ για την κατασκευή Νέας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων και η επέκταση των δικτύων αποχέτευσης σε όλη την δημοτική ενότητα Ασκληπιείου από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Ένα έργο που η κατασκευή του θα φτάσει περίπου 5.000.000€.

Παύλου Γιώργος

Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α Επιδαύρου”

Δείτε στο παρακάτω βίντεο δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑ Επιδαύρου Γιώργου Παύλου και του πρώην Δημάρχου Ασκληπιείου, Αλεξάνδρου Τσιλογιάννη.

Αφήστε μια απάντηση