Ερώτηση του Ανδρέα Πουλά για την έλλειψη εργατών γης στην Αργολίδα

0

Επίκαιρη ερώτηση για την έλλειψη εργατών γης στην Αργολίδα ενόψει της συγκομιδής εσπεριδοειδών και της έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου,  κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Ε. Αυγενάκη:

 Σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινάει για την Αργολίδα αλλά και άλλες περιοχές της χώρας η περίοδος συγκομιδής των εσπεριδοειδών και της ελιάς. Πρόκειται για δύο προϊόντα πάνω στα οποία στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η τοπική οικονομία αλλά το εισόδημα των αγροτών της Αργολίδας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι αγρότες της Αργολίδας έρχονται αντιμέτωποι με το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, ένα ζήτημα για το οποίο η κυβέρνηση τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δεν βρήκε ουσιαστική λύση παρά μόνο ενέτεινε τα γραφειοκρατικά προβλήματα.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα η έλλειψη εργατών γης ταλαιπωρεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τον πρωτογενή τομέα όλης της χώρας και παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις των αγροτών για εύρεση λύσης δυστυχώς μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί.

Αφήστε μια απάντηση