ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : Πανωπροίκια στους εργολάβους με απόφαση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

0

Αποκαλυπτική ήταν η στάση των στελεχών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, για τη στήριξη των οικονομικών συμφερόντων εργοληπτριών εταιριών, όπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνοντας ότι μπορεί όλοι τους να «τσακώνονται» για τις προεκλογικές ανάγκες, ωστόσο, από κοινού «ψηφίζουν ομόφωνα πανωπροίκια σε εργολάβους».

«Αποκαλυπτική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, όπου στελέχη των συγκεκριμένων κομμάτων, στο νυν Περιφερειακό Συμβούλιο και εκ νέου υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τους κ.κ. Πτωχό, Τατούλη, ψήφισαν την έγκριση του 4ου ΑΠΕ στο έργο «Βελτίωση της Ε.Ο. Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι» με υπέρβαση κατά 1.034.872 ευρώ και ενώ, είχε προηγηθεί η έγκριση του 2ου ΑΠΕ με υπέρβαση 1.611.873 ευρώ πριν από λίγους μήνες», όπως  σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση

«Δηλαδή πανωπροίκια στον εργολάβο ύψους 2.646.745 ευρώ», εξηγεί και συμπληρώνει: 

«Όπως πάνε θα καταντήσουν και αυτό το έργο και οικονομικά “αμαρτωλό” αφού τεχνικά είναι απαράδεκτο και έχουν δίκιο οι κάτοικοι και οι αγρότες της περιοχής, που έχουν ξεσηκωθεί γιατί βλέπουν να κινδυνεύουν τα χωράφια τους, οι περιουσίες τους από την έλλειψη τεχνικών έργων για τα όμβρια νερά, σε ένα καινούριο ουσιαστικά έργο.

Είναι τυχαία που ο ανάδοχος είναι ο ίδιος εργολάβος με το αμαρτωλό έργο Τζάνε – Καλαμάκι, όπου εκτός από τις παλιές αμαρτίες, πριν ένα χρόνο ψήφισαν από κοινού οι τέως και οι νυν, πανωπροίκι 2 εκατ. ευρώ για ανύπαρκτο επιπλέον μεταφορικό έργο 100.000 m3 αδρανών από λατομείο της Μεγαλόπολης στο χώρο του έργου Τζάνε-Καλαμάκι;».

Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τα αποτελέσματα ανάθεσης της κατασκευής – συντήρησης και λειτουργίας των εθνικών οδών στο μεγάλο κεφάλαιο, καλεί το λαό αυτά «να γίνουν κριτήριο ψήφου για τα λαϊκά στρώματα στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».

Πηγή: 902.gr

Αφήστε μια απάντηση